Tuesday, June 10, 2014

These Corporations Control Almost Everything U Buy & Watch

Salam Selasa ....

Info



sumber :themindunleashed.org/

Tuesday, May 13, 2014

Junior Qaseh Gold

Salam persahabatan .....


Qaseh Gold Junior ialah campuran minuman botani formulasi Makanan Sunnah seperti Kurma, Madu, Habbatus sauda ', Buah Tiin, Zaitun, Delima, Air Zam - zam serta tambahan kismis, badam,  bayam
InsyaAllah membantu anak-anak dari umur 1 tahun ke atas :-

- membekalkan tenaga
- mencergaskan minda
- menguatkan sistem imunisasi
- menyokong tumbesaran
- membekalkan serat 
 Gaseh Gold Junior ni memang best! Terutama sekali kalau korang tengah study, exam, dan memang baik untuk anak-anak.

OK saya nak kongsi sedikit khasiatnya, anak bujang saya ni pada tahun 2013 bulan 5
menghidap sakit dalam perut, bangun tidur, tengah makan, petang nak tidur malam kerap mengadu sakit perut sampai kami tak tahu nak buat apa. Bawa pergi Pusat Rawatan Al-Hidayah (pak mentua Ashraf Muslim tu) pun tak jalan. Kami malas nak bawak lagi ke hospital sebab gi klinik doktor bagi ubat gastrik, kami pun takde la suka sangat bagi ubat hospital ni...dari bulan 5 sampai la bulan 7 akhirnya kami surrender bawak jugak dia ke hospital...bila pegi hospital doktor bagi plak date utk appointment bulan 8..tunggu punya tunggu pegila appointment pertama...
app 1 : Doktor A - adik sakit apa bla...bla...bla...bagi ubat sebotol..
app 2 : Doktor B plak : tgk history lama...tanya lagi ada kurang tak...bla..bla...bla.. bagi ubat lg utk 1 bulan.
app 3 : adik ada kurang....ada....so sambung ubat untuk 3 bulan......

Disebabkan malas nak bergantung pada ubat hospital akhirnya saya ditemukan dengan 
junior qaseh gold ni....



Alhamdulillah habis 2 botol tu sakit perutnya langsung hilang dengan kuasa ALLAH yang menemukan saya dengan produk ni. Anak saya yang dua orang tu pun saya bagi makan junior ni alhamdulillah jarang kena demam dan Nia anak saya no 2 yang mengidap astma pun kurang kena bila waktu sejuk atau musim batuk...kalau tidak dulu kerap ambil neb.

psttt : ubat yg 3 bulan tu langsung tak usik...app bulan ni pun nak batalkan....lemah nak tunggu lelama kat hospital...

NAK CUBA :
Whatsapp/SMS : 0163351714
jangan call kat rumah berebut phone dgn anak

Monday, May 12, 2014

Vanilla Cupcake Sedap

Salam...

Dah lama tak share apa-apa...ok kali ni nak share cupcake yg gebus dan sedap...tak rugi cuba..berbaloi-baloi...tak boleh nak ambik gambar isi dalam sebab yang ni member tempah....


Sumber : emiliaputeri

Bahan-bahan
3/4 cawan  butter (170gm) - suhu bilik
3 biji telur - suhu bilik
2 1/2 cawan tepung gandum)
1/2 sk garam
1 3/4 cawan gula kaster (kurangkan sedikit)
3 sk vanilla
1 1/4 cawan susu segar
2 1/2 sk baking powder


Cara-cara
Panaskan oven pada suhu 170C.
Satukan dan ayak bersama tepung, garam dan baking powder.
Putar butter dengan kelajuan tinggi selama 30 saat. Masukkan gula dan putar sebati. Masukkan telur (satu persatu) dan esen vanilla sambil terus diputar.
Masukkan tepung dan susu secara berselang seli dengan kelajuan perlahan. Kacau sebati.
Tuangkan adunan ke dalam cawan kertas 2/3 penuh dan bakar selama 15-18 minit sehingga kekuningan atau sehingga masak.

Nota: Saya bakar 20-22 minit. Masa bakar adalah bergantung kepada saiz cup dan kepanasan oven masing-masing.

Monday, April 28, 2014

Padang Mahsyar

Salam Isnin.....

Perkongsian di pagi Isnin
Kata ustaz, mahsyar ni punya la lama sampai kita hari ni tak mampu fikir berapa lama kite akan berada di alam mahsyar. para sahabat rasulullah saw tanye,mahsyar kat mane? Jawab rasulullah saw, mahsyar ni di bumi ini sendiri di mane bumi ini dihamparkan. tak de pokok,tak de sungai,gunung ganang,tempat berteduh dan tiada bertepian.ini terjadi bile malaikat israfil tiup sangka kala pada pertama kali. kali kedua malaikat israfil tiup, semua manusia akan bangkit dari kubur masing2 dalam keadaan yang sungguh terpinga2. lalu manusia bertanye sesame sendiri,dimana kita? Lalu datang api dari laut yang meluap-luap menghambat manusia ke mahsyar. bayangkan manusia seluruhnya dari zaman nabi adam sampai manusia terakhir hidup di atas muka bumi ini dibangkitkan dalam keadaan lapar dan haus yang bersangatan serta bertelanjang bulat dihambat ke mahsyar.rujuk surah yasin ayat 52-54. ditambah dengan binatang lagi, jadi tak dapat dipastikan jumlah makhluq pada hari tu. Saidatina Aisyah ra pernah bertanya rasulullah saw, tidakkah kaum lelaki memandang aurat wanita.lalu dijawab nabi saw dengan memetik ayat quran, pada hari itu semua manusia sibuk dengan urusan diri sendiri.rujuk surah a'basa ayat 37(80:37).                                                                                                                    
Ada yang ke mahsyar dengan menunggang binatang,ada yang pergi dengan mukanya, ada yang berjalan,dan yang istimewa dibawa oleh malaikat munkar dan nakir. bila sampai di mahsyar,perbicaraan tak berjalan lagi.kena tunggu entah berapa lama. lalu keseluruhan umat manusia tadi pergi kepada nabi adam as hanya untuk meminta syafaat untuk Allah percepatkan hisab jawab nabi adam dia tak boleh bagi syafaat kerana dia pernah melakukan dosa. pergilah seluruh umat manusia ini kepada seluruh rasul ulul azmi, bermula nabi nuh,musa,isa, dan ibrahim tetapi diorang semua hanya berdoa keselamatan diri masing2. lalu pergi semua manusia kepada nabi muhammad saw,lalu baginda berdoa dan Allah memperkenankan untuk mempercepatkan  hisab.  Bayangkan semasa menanti perbicaraan,ada orang dah mintak kat Allah awal2 agar disegerakan masuk ke neraka sebab tak tahan lamanya berdiri di mahsyar. bayangkan ruang yang ada hanya untuk meletakkan tapak kaki kite je, dek padatnya manusia pada hari itu.   Sebelum hisab bermula, kitab3 amalan kite akan turun dari arash. mase tu tahulah kite tangan mane yang sambut kitab tu. kalaupun tangan kanan yang ambil kitab kite, masih tak menjamin kite ke syurga. kemudian Allah panggil sorang2 untuk dihisab. sebelum Allah mule hisab, Allah suruh kite bace semua amalan yang tercatat dalam buku kite disaksikan semua manusia. tak de satu pun tertinggal. lepas habis   Allah akan tanye kite 3 soalan.                                                                                                                        
  1)adakah terdapat pahala kamu yang tidak dicatat oleh malaikat raqib dan atid                   2)tak ingat                                                                                                                   3)apa alasan kamu atas segala dosa yang kamu lakukan

  Setelah ditimbang di al mizan,didapati pahala kite melebihi dosa kita. seolah-olah sikit lagi kite ke syurga, tetapi final check Allah buat. Allah tanye kepada semua orang, siapa yang kenal kita sila tampil kedepan untuk menuntut hak mereka. antara yang mula2 bangun adalah anak isteri keluarga, jiran2, kawan2, etc. jika ada hak mereka yang tidak ditunaikan, pahala kite tadi terpaksa bagi kat diorang. Jika pahala dah habis, dosa diorang pulak kite tanggung (ini yang dimaksudkan suami akan tanggung dosa anak2 dan isteri).                                                                                                                                            Kita yang perempuan, jagalah diri  kita. Sebab apa yang kita buat tak effect diri kita sorang, tp effect jugak orang2 yang kita sayang. Ayah kita, abang dan adik2 lelaki kita, suami kita. Kalau betul sayang mereka, lindungi mereka, jangan jadi penarik mereka ke neraka.. Tutup aurat, jaga maruah, jaga akhlak, jaga agama kita.   
                                                                                                                                   Hari mahsyar hari yang sangat dasyat . Kata ustaz, hidup di dunia janganlah kite kejar populariti,nak terkenal,takut tak tertanggung kesannye kat akhirat nanti. Kedua,jagalah amanah dan kejujuran kite sebab pada hari tu amanah dan kejujuran kite akan membantu.   Yakinkah kita tergolong dlm golongan mereka yang terpilih Allah ke syurga? Nak masuk syurga bukan senang.. Bukan jgk simply boleh masuk dengan baik sorang2..so jom sama-sama bantu diri dan kawan-kawan.. 

Moga Allah tolong kita di hari pembalasan nt. Amin..                                                                                     

Tuesday, April 22, 2014

ESP + Vitalea Saranan Doktor

Salam...

Tengok Doktor Zubaidi pun syorkan SHAKLEE bagi wanita yang berpantang.



NAK CUBA !!!
WHATSAPP/SMS : 0163351714
** dapatkan free gift dari saya

Kelebihan surah yasin ayat 1-9

Test android

Selamat pagi...test update guna android
image
image

Monday, February 24, 2014

Tutorial : DIY Lunch Bag 2

Salam Isnin lagi...

Belum sempat buat beg, akan buat juga untuk kawan-kawan (hutang) sempena exchange gift tempohari.....

Saya share supaya kawan-kawan boleh buat.....bila dah buat tinggalkanla link supaya saya boleh tengok....hehehe





Selamat mencuba

sumber : x ingat nanti kalau jumpa saya bagi

Monday, February 17, 2014

Tutorial : DIY Lunch Bag

Salam Isnin .....

Dah lama tak update blog....apa khabar kawan-kawan...
Ok hari ni dengan rasa murah hati saya nak share tutorial lunch bag.....bag ni lah yang selalu bawak masa rehat bila hari bekerja....dah comot dah beg ni....

Ok lets get the tutorial.....abaikan blog yg tertera diatas gambar...hehehe




















sorry banyak plak gambar...harap dapat membantu yer....semoga berjaya...
 

Jura Rahim Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang