TUTORIAL

Mari Buat Baju Kurung Sendiri
------------------------------------

Salam hari Jumaat..penghulu segala hari....dan yang best yeye esok sabtu boleh rest...

tengok tajuk kat atas...teruja tak...teruja bagi yang tak pandai dan yang dah pandai...tak herankan..kan...

 

Ok lah memandangkan kos upah untuk buat baju kurung ni sekitar RM55 (paling mahal la) dan RM25 (paling murah) tapi kalau dah dok kat bandar besar macam KL ni takde maknanyer dapat RM25 tu..kat KL ni dekat dengan jln TAR kalau beli kain RM20 dan upahnya RM40-50 memang tak berbaloi kan...dan lebih baik buat sendiri lagi JIMAT....

Ok x yah la bebel panjang2 hari ini dengan rasmi saya ingin berkongsi dengan anda semua macam mana nak buat baju kurung sendiri...saya sekadar ingin berkongsi dengan semua kerana saya pun amatur bukan pro kalau setakat baju sendiri lepasla...

Dengan sedikit ilmu di dada apa salahnya kita berkongsi kan...sapa yang nak ikut boleh ikut dan sapa yang tak nak x paksa...dan pada sesapa yang nak ikut ' be as my follower' dan saya akan guide anda sehingga baju anda siap...jangan bimbang kepada yang tiada mesin jahit, anda boleh jahit tangan...pada yang dah pro bolehla tunjuk ajar kepada kami serba sedikit kalau sudi....

Alamak terbanyak plak bebel ....

Ok kita proceed kepada apa yang akan kita belajar

* sila klik tajuk untuk ke tutorialnya

3. Cara memotong kain
4. Cara menjahit baju

p/s : sesiapa yang berminat boleh tinggalkan nama anda di ruangan komen...ingat saya bukan la pro tapi sekadar ingin berkongsi dengan anda..salah dan silap harap maafkan







17 comments:

  1. teruskan sharing ilmu berguna ni yer Sis..

    btw..jom lawat blog saya

    www.sihatnatural.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. teruskan sharing ilmu berguna ni yer Sis..

    btw..jom lawat blog saya

    www.sihatnatural.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. As salam sis..nape tak boleh tekan tempat belajar potong kain n brlajat jahit tu...?

    ReplyDelete
  4. Sis bila nk sambung cara memotong..

    ReplyDelete
  5. Saya berminat sis nak belajar jahit Baju kurung

    ReplyDelete
  6. Sis..boleh ajar cara jahit tak..minat sgt ni.

    ReplyDelete
  7. Saya berminat jugak nak belajar menjahit ni sis..

    ReplyDelete
  8. Saya berminat jugak nak belajar menjahit ni sis..

    ReplyDelete
  9. saya minat...nk belaja rjugak..sbb sy dah boring keje...sy nk keje sendiri...sis tunjuk ajar ye..

    ReplyDelete
  10. Saya berminat sis.tunjuk ajar ku sifu.

    ReplyDelete
  11. Saya berminat sis.tunjuk ajar ku sifu.

    ReplyDelete

 

Jura Rahim Template by Ipietoon Cute Blog Design and Waterpark Gambang